tiistai 7. toukokuuta 2013

CrossFit-lajikokeilu


Huh heijaa, olipahan siistiä päästä tutustumaan Herttoniemen uutukaiseen crossfit-saliin! Kehonkohentajat järjesti 7.5. tämän vuoden ensimmäisen lajikokeilun ja lajiksi valikoitui huippusuosittu crossfit.  Antti Akonniemi perehdytti meitä crossfitin saloihin ja veti porukalle tiukan treenin ulkona. Ensimmäiseksi harjoiteltiin kyykkyjä, eikä mitään ihan peruskyykkyjä vaan jalat harottivat ulospäin ja kyykättiin melko syvälle, eli vähän erilainen tekniikka mihin on ite tottunu. Sen jälkeen napattiin painavat kuntopallot ja viskottiin niitä tolppaa vasten ylös kyykystä, kyllä tuntui – ainakin 20 kg:n pallolla tehdessä!

 
Sitten oli vuorossa askelkyykkyjä aikamoinen satsi. Ja tää oli vaan alkulämmittelyä :) Reisien kidutusliikkeiden jälkeen olikin tosi kevyt olo lähteä vetämään viivajuoksua 3 hengen ryhmissä, haha.. Silloin kyllä tuumasin, että näinköhän sitä pystyy huomenna edes kävelee, kun miulla oli jo valmiiksi joka paikka ihan kipeenä eilisestä kuntopiiritreenistä..mutta kyllä se siitä helpotti! Treenattiin myös tempaustekniikkaa kepeillä, mikä oli varsin hyödyllistä kun ei ole oikeestaan sitä liikettä tullut juuri koskaan tehtyä. Lopuksi oli vuorossa varsinainen crossfit-rääkki, joka meni muistaakseni näin:
1.       50 kyykkyä
2.       2 kertaa rakennuksen ympäri juosten, oiskohan ollut about 350m matka (?)
3.       askelkyykkyjä, 20 per puoli
4.       2 kertaa rakennuksen ympäri (again)
5.       pallon heittoja ylös seinää vasten kyykystä, 10 kpl (14 kg) (tällä oli joku makee nimi, mutten muista sitä enää, ääh)
6.       2 kertaa rakennuksen ympäri (one last time!)

Sykemaksimi miulla kipusi 169 lukemaan ja aikaa taisi kulua joku reilu 7 min (tai vajaa 8 min), eikä nyt ihan satalasissa tullu tehtyä.. Sykkeet pitäis kuulemma näissä reeneissä olla paljon korkeemmalla :p Mut oli kyllä hyvä treeni ja tänkin kun porukassa tekee, niin heti tulee vähän kilpailufiilistä mukaan, ja varmasti tulee puristettua itsestä enemmän irti kuin yksin treenatessa.

Sprintterit vauhdissa :)
 
 
Askelkyykkyjä tuli tehtyä...PALJON :D
 
 
Treenin jälkeen ihmeteltiin vielä crossfit-salia, joka oli varsin mielenkiintoinen. Sieltä löytyi kahvakuulia, leuanvetotankoja, boxeja (box jumpeja varten esimerkiksi), renkaita, soutulaitteita lämmittelyyn, levypainoja ja tankoja yms. Ja kuulemma ulkona treenataan myös paljon. Oli aika jäätävää katsoa, kun yks treenaaja nappas vaan tytön poikittain käsiinsä pään yläpuolelle ja alko tekee kyykkyjä, huh huh! Toista ihmistäkin siis voi käyttää painona, aikamoista :D
 

Leuanvetotanko oli aika houkutteleva..
 
Mie ainakin hurahdin ihan crossfitiin ja kiinnostais ilmottautua On Ramp-kurssille heinäkuussa (johon on muute vielä tilaa, vink vink). Crossfit on niin monipuolinen laji, kun siinä treenataan mm. nopeutta, räjähtävää voimaa, ketteryyttä, hapenottokykyä ja vaikka mitä muuta, niin varmasti tällä treenillä saavuttais huippukunnon. Oli huikea kokemus, kiitos CrossFit Herttoniemi, Antti ja mukana olleet ekonomit!

Ps. Täältä voi käydä kurkkaamassa lisäinfoa Hertsikan crossfit-salista http://www.crossfitherttoniemi.com/

Aurinkoisin terkuin
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti