lauantai 1. marraskuuta 2014

Treenikuukausi @TFW


 
Työkaverini oli hehkuttanut jo keväästä saakka uutta Training For Warriors-salia ja lupasin, että otan loppuvuodesta sinne yhden kuukauden jäsenyyden ja testaan, millaista treeniä siellä on tarjolla. Valitsin lokakuun ja hyödynsin samalla syksyn tarjouksen: 89 €/kk.
 
Olin käynyt pari kertaa aiemmin ilmaistreeneissä siellä, joten paikka oli tuttu ja töistä oli varsin lyhyt matka treeneihin. 1.10. hyökkäsin heti #HALLUSSA-salille ja ohjelmassa oli voimatreeni. Voi luoja! En ollut tehnyt lihaskuntoa juuri lainkaan loppukesästä saatikka nostellut painoja, joten paluu salitreeniin oli aika jäätävä.

 
Muistan ensimmäisen treeniviikon aikana, että hädin tuskin pystyin kävelemään normaalisti. Viikonloppuna joka paikkaan koski ja yöllä kääntäessäni kylkeä, sattui vietävästi. Olin ihan romuna :D Kun vihdoin jalat alkoivat tuntua paremmilta niin, eiköhän seuraavissa treeneissä tehty spurtteja ja taas reidet huusivat hoosiannaa. Mutta siitä se lähti. Reilu parin viikon jälkeen  ei paikat enää kipeytyneet pahasti ja voimatasoissa huomasin selkeästi parannusta.

Suosituksena on, että TFW:llä käydään viikossa 4 kertaa: 2 voimatreeniä (yläkroppa & alakroppa) sekä 2 hurrikaania (toiminnallista ja vauhdikkaampaa treeniä). Noudatin tätä kaavaa, lukuun ottamatta yhtä viikkoa, jolloin oli pakko luopua loppuviikon treeneistä Vantaan puolimaratonin takia (jotta ei olisi kintut aivan puupökkelöt silloin).
 
Ihan ensimmäisten treenien aikana en vielä täysin syttynyt, mutta melko nopeasti jäin koukkuun ja aloin jo odottamaan innolla seuraavia treenikertoja. Treeneissä huudetaan paljon (!), mikä ei multa ihan lähtenyt alkuun :D ”Vika setti paras setti”, ”Hallussa” ja muut huudot kävivät varsin tutuiksi kuukauden aikana ;) Ja ainahan piti tietenkin huutaa täysii!

Valmentajia oli useita, mikä oli kivaa ja varsinkin muut treenikaverit olivat mahtavia. TFW:llä kannustetaan treenaajia hirmuisesti.  Joka treenissä saa oman parin, joka tsemppaa, laskee toistot ja katsoo, että liikkeet suoritetaan oikein. Tää oli ihan uus kuvio itselle, kun oon tottunut treenaamaan aika pitkälti yksin. Mutta mikä jännää, niin huomasin että jos se parikin alkaa tekemään isoilla painoilla, niin ei sitä itsekään kehtaa mitään pikkupainoja ottaa. Yhdessä treenissä tein ihan huomaamatta maastavetoa jopa 75kg (hirmuiset 2 toistoa :D), ja kun myöhemmin kävin muistelemaan, niin hoksasin etten oo koskaan tehnyt läheskään noin isoilla painoilla mavea. Varsinkin kun kaveri siinä vierellä sanoo, että kyllä sä jaksat niin alkaa itsekin uskomaan enemmän omiin kykyihin. Sama kävi maastavedon maksimia kokeillessa vikoissa treeneissä. Meni jopa 90 kg, kun parina oli kaksi miestä kannustamassa J
 
Olin ihan liekeissä ylipäätään aina spurteista ja kelkkavedoista. Mun ykköslajina kun on juoksu, niin ne oli super hyviä treenimuotoja. Kelkka oli ehdottomasti mun lemppari! Treeneissä tehtiin siis vähän kaikenlaista: mm. ojentajapunnerruksia, leuanvetoja, burpeita, eläinliikkeitä alkulämmittelyksi, focus warm uppia, lantion nostoja, kahvakuulaheilautuksia, vatsoja ym. Välillä oli energy circuitia, jossa pari teki ensin 30sec liikettä ja sitten toinen yhtä kauan (parilla siis huilitauko tässä välissä) ja sitten siirryttiin seuraavaan liikkeeseen, välillä taas AMRAP:ia eli annettiin tietty aika ja sen puitteissa piti tehdä niin monta kierrosta liikesarjoja kuin vain suinkin ehti. Yksissä treeneissä taas testattiin leuanvetomaksimit ja ojentajapunnerrusmaksimit. Voimatreenit ovat sitten oma asiansa: yleensä niissä on muutamia liikkeitä ja useampia sarjoja, painoja nostetaan toistojen vähentyessä ja usein ohjelmassa on supersarjoja, eli tehdään kahta liikettä peräjälkeen. Hyvin vaihtelevaa treeniä siis! Ja aina pääsee haastamaan itseään ;)

 
Joka treenin alussa pidetään motivaatiopuhe, mikä on hauska ja inspiroiva lisä treenin sisältöön. Lokakuun teema oli olympialaiset ja saatiin kuulla erilaisia tarinoita urheilijoista, joilla oli ollut jokin todellinen vamma mutta ketkä siitä huolimatta olivat päässeet huipulle ja yllättäneet muut kilpailijat. Jos siihen muutkin pystyy, niin miksen sitten minä?! Eli pitää vaan luottaa omaan itseensä J  

Toinen TFW:n traditio on yhteiskuva treenin päätteeksi. Jokaisesta treenistä jää vielä kuvatodiste muistojen arkistoon ja sitä voi käydä ihailemassa FB:n sivuilla:D

 
 
Nyt kun treenikuukausi on ohi TFW:llä, niin pääsi jo iskemään pieni haikeus. Mitäs seuraavaksi?! Onneksi mulla on jo vastaus tähän ;)
-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti