perjantai 3. huhtikuuta 2015

Treenileirielämää

Juoksurata odottaa innokkaita treenaajia :)

Suuntasin talvilomallani Espanjan lämpöön ja loman päätarkoituksena oli TREENATA!  Bongasin netistä Girona Cycling-treenikeskuksen Gironan lähettyvillä ja siellä oli tarjolla jos jonkinmoista leiriä. Ilmoitin itseni long distance triathlon training campille viikoksi. Pääsin siis keskittymään täysin triathlontreeneihin ja erityisesti odotin pyöräilyä, joka on jäänyt nyt talvikaudella ihan paitsioon.

Reissua varjosti kuitenkin kaksi viikkoa (!) kestänyt ihmeellinen virus, joka ei millään meinannut päästää mua treenaamaan. Vähän jopa huolestutti pystynkö harjoitella leirillä yhtään vai joudunko vaan katseluoppilaaksi. Onneksi kuitenkin leirin ekana päivänä mun ei edes annettu tehdä mitään rankkaa (ja muut olivat ehtineet lähteä jo pitkälle pyörälenkille ennen kuin saavuin perille), joten sain keskittyä täysin lepäämiseen. Kävin 1,5h kävelyllä ja tein salilla vatsoja, liikkuvuutta ja venyttelin, mikä olikin varsin kevyt aloitus toipilaalle. 


Seuraava treenipäivä sisälsi uintitekniikkaa sekä juoksutekniikkaa. Siitä treenit lähtivätkin kovenemaan, ja samalla omakin kunto alkoi pikkuhiljaa kohentua.  Täytyy kyllä myöntää, että ensimmäinen uintisessio oli aika karua katsottavaa. Edellisestä uinnista oli vissiin 2,5 viikkoa, kroppa ihan jumissa sairastelusta ja meno olikin sitten sen mukaista :D

Samalla leirillä oli miun lisäksi ainoastaan yksi toinen tyttö Englannista, ja hänen tavoitteenaan oli ensimmäinen täyden matkan triathlon: Ironman Whales syyskuussa. Saatiin siis tosi paljon yksityiskohtaista opetusta ja hirveästi vinkkejä treenaamiseen ja kisaan valmistautumiseen! Me oltiinkin aika erikoinen parivaljakko, kun toisella uinti kulki niin sulavasti ja helposti (hänellä!), kun meikä joutu pyristelemään vedessä oikein urakalla että pysyin edes samassa vauhdissa, kun taas juoksussa roolit menivät ihan päinvastoin.

Leirillä oli ihan parasta, kun ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin treenata, syödä, levätä ja nukkua! Ei tarvinnut stressata mistään muusta ja kerrankin tuli panostettua palautumiseen kunnolla. Ja venyttelyyn! Kävin joka aamu ja joka ilta salilla rullailemassa kroppaa, venyttelemässä ja tekemässä vähän liikkuvuutta. Siis tätähän ei koskaan kotona tuu tehtyä näin intensiivisesti! Miksiköhän?!

Tässä yhden treenipäivän 24.3. ohjelma.

7:15 Heräsin pirteenä! Täällä tulee nukuttua niin hyviä yöunia, että.. Mistä lie johtuu? Katoin pedissä Tikiksen vatsalihashaasteen treenivideon, selasin instan, tuikkasin vaatteet päälle ja suuntasin alakerran salille. Päätin skipata aamulenkin, koska ulkona satoi.. plääh!

7.30 Rullailua. Vitsit mun pitää hankkia kotiinkin oma rulla!


8.00 Vatsalihashaasteen treeni 5 done! Oon aika pahasti jäljessä, I know. 

8.10 Aamupalalle. Ihanaa kun kaikki on valmiina pöydässä. Puuroa, munakokkelia, jogurttia, hedelmiä, mysliä & paaaljon kahvia ;)


9.00 Rentoutumista, kirjan lukua, treeniin valmistautumista..

Pötslöjöö :D

10.40 1. treeni: UINTI. Käytiin kurkkaamassa järven lämpötila (12c) ja todettiin, että parempi mennä vaan uimahallille. Liian kylmää :D Uinti tuntui jo paremmalta tällä kerralla. Tehtiin drillejä, sprinttejä ja sitten seurasi treenin tiukin osio: 5x (10 punnerrusta altaa reunalla, hyppy altaaseen ja täysiä 50m, kisavauhtia 50m ja kevyttä uintia 100m). Tää oli paha! HUH.. Treenin jälkeen tuli kyllä hyvä fiilis, kun sai kaikki 5 kiekkaa tehtyä ja naama olikin ihan punainen :D Sai antaa kaikkensa!



13.00 Lounas @ Banyoles. Buffettilounas ja sai mättää oikein kunnolla :D Katsottiin lounaan yhteydessä uintivideoita ja karu totuus mun uinnista paljastui, haha!

14.30 Pötslöjöö aika. Makoilua, kirjanlukua, ja rentoutumista.. Ihanaa <3
Kompressiosukat jalkaan ja palautuminen käyntiin!


16.30 Pyöräilykisan seuraamista. Sattuipas sopivasti, kun reissun aikana oli Tour de Catalunya pyöräilykilpailu ja mentiin katsomaan tien varteen, kun kilpailijat paahtoivat hirveetä vauhtia ohitsemme. En ees meinannu saada kuvaa napattua, kun ne oli niin nopeita. Wau!



17.00 2.treeni: LIIKKUVUUS. Tässä treenissä oli eri valmentaja ja hän keskittyi meidän liikkuuuteen, tasapainoon ja kehonhallintaan. Tehtiin erilaisia tasapainoharjoituksia pallon kanssa, joogaliikkeitä ym. Nyt myös huomattiin, mistä se mun jäykkyys altaassa johtuu.. liikkuvuudesta, tai siis pikemminkin yläselän/hartioiden liikkumattomuudesta :D Sain kotiläksyksi tehdä joka päivä liikkuvuutta edistäviä liikkeitä. 

18.20 Venyttelysessio with Scottish Cycling. Satuin jäämään edellisen treenin jälkeen vielä salille venyttelee kunnes sinne tupsahti samassa treenikeskuksessa leireilevä Skottilainen ratapyöräilytiimi tekemään venyttelytreeniään. Meinasin livistää pakoon, mutta ne sano että voin hyvin osallistua niiden treeniin. No tottakai! :D Tehtiin pitkiä venyttelyitä ja sain vähän kommenttia mun jäykkyydestä, taas :D  Mutta kun niiden koutsi näytti yhen tiikeriliikkeen, niin pääsin siinä loistamaan ja jopa opastamaan muita. TFW:n eläinliikkeistä oli selkeesti hyötyä ;) Oli ihan super hyvä sessio ja kroppa tuntui niin paljon paremmalta treenin päätteksi.

19.30 Kolmen ruokalajin illallinen, viinilasi ja aivan super hyvää leipää (jota ahmin aina vähän liikaakin, mutta kun se oli ihan liian hyvää..) Illallisella oli mukavaa jutella muiden kanssa: siellä oli yksi maailmamatkaaja, joka oli tullut ratsastusreissulle ja saapunut samaan aikaan kanssani; saksalainen 3 hengen pyöräilyseurue ja muutama muu urheiluhullu.

21.00 Petiin lueskelemaan kirjaa, somettamaan ja pötköttämään!

21.50 Unten maille. Jesta, en ikinä kotona mee näin aikaisin nukkumaan :D 

Kaiken kaikkiaan treenisaldoksi kertyi viikon aikana 3 pyöräilylenkkiä, 4 uintia (joista yksi avovedessä!), 2 ohjattua liikkuvuustreeniä, 4 juoksutreeniä, kävelylenkki, aika monta Tikis vatsalihashaasteen treeniä ja paaljon venyttelyä. Todella onnistunut reissu <3 Suosittelen lämpimästi tätä paikkaa muillekin J Varsinkin pyöräilystä kiinnostuneille, kovia mäkiä nimittäin löytyy ja maisemat ovat aivan uskomattomia! 


Iltavenyttelyt villikset jalassa..




Hotellilta löytyy oma allas & auringonottotuoleja rentoutumiseen, not bad ;)


-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti