maanantai 5. elokuuta 2013

Espanjan treenireissu


Ei tarvinnut jahkailla hetkeäkään, kun keväällä ystäväni Sanna kysyi, lähdenkö mukaan treenileirille Espanjan lämpöön. NO  TOTTAKAI! Pääsin siis huikeaan seuraan treenaamaan parin triathlon kaverini kanssa. Suuntasimme Calellaan, jossa pidetään lokakuun alussa Challenge Barcelona – täyspitkä triathlon, johon nämä kaksi urheiluhullua osallistuvat parin kuukauden päästä. Luvassa oli siis viikon verran tiukkaa treeniä: uintia, pyöräilyä ja juoksua.
Miulla oli taas yllättäen vähän huonoa tuuria matkassa, kun lento oli myöhässä 6 tuntia ja saavuin Barcelonaan keskellä yötä. Eihän silloin mitään junia kulkenut määränpäähän, joten piti hyödyntää aika ja ottaa muutaman tunnin unet lentokentän ah niin ”pehmeällä” penkkirivillä. Kun vihdoin pääsin perille suunnattiin melkeinpä heti vetämään uintitreeni Crol Centreen, joka on muuten aivan huikea paikka. 500m alkulämmittelyä, 10x50m reippaampaa uintia lyhyellä palautuksella  ja loppuverkat päälle, ja treeni oli paketissa. Sain omaan vapaauintiin loistavia vinkkejä ja treenailin siinä samalla volttikäännöstä, joka meni vähän miten sattuu :D
 
Seuraavana päivänä hyökättiin taas ulkoaltaaseen uimaan ja tällä kertaa vuorossa oli tekniikkatreeni. Sanna näytti mallia ja tehtiin erilaisia tekniikkaharjoituksia, että saataisiin miunki vapari paremmalle tolalle. Alkuillasta vedettiin sitten päivän toinen treeni: juoksulenkki. Haettiin samalla reissulla mulle fillari, että miekin pääsen posottelemaan ja tutustumaan maantiepyöräilyn saloihin. Juoksulenkille kertyi mittaa about 10 km kovassa helteessä, itsehän nimittäin ajoin melkein koko loppumatkan fillarilla.

Kolmantena treenipäivänä startattiinkin sitten pöräily, tai no miulle se oli eka kerta mutta Sanna & Ville oli jo ehtineet posottelemaan ihan hulluja kilometrimääriä ennen miun saapumista paikalle. Fillaroitiin Mataroon ja takasin (about 50 km) ja osa reitistä oli samaa, mitä nämä kaksi sitten triathlon-kisassa posottelevat lokakuussa. Tietävät sitten, mitä on edessä J Illalla käytiin meressä kauhomassa  ja se olikin jonkun verran erilaista kuin altaassa. Suolaveden maku suussa ei nimittäin ole yhtään kiva juttu, mutta kyllä kai siihenkin tottuu.

Neljäs treenipäivä oli pyhitetty pyöräilylle. Suunnitelmissa oli 90 km lenkki aivan hulppeissa ja mäkisissä maisemissa. Olin alkumatkasta ihan ihmeissäni, kun en millään meinannut pysyä peesissä ja sain posotella ihan täysillä, vaikka vielä eilen oli tuntunut niin kevyeltä.. Ajattelin jo mielessäni, että ei herran jesta miten selviän hengissä tästä lenkistä kun ollaan vasta alkumatkassa, kunnes sitten hoksattiin että miun takajarru oli lukkiutunu ja hidasti matkaa koko ajan.. Olin ihan varma, että vastatuuli on vaan liian rankka (ja +34 c paahtava kuumuus) ja että miun kunto on yhdessä yössä romahtanu ihan nolliin ennenku onneksi selvisikin asian todellinen laita.. Ja johan kepeni matkanteko. Tietenkin meidän oli pakko kivuta yhdelle tosi korkeelle kukkulalle  joka jossain vaiheessa tuntui kestävän ikuisuuden, mutta sinne päästiin ja reidet kiitti! Yhteensä fillarilenkkille koitui mittaa 86 km (jos nyt oikein muistan) ja stoppien jälkeen reissussa menikin melkein koko päivä.


 
 
Vikana Calella-päivänä oli pakko päästä aamulenkille ja kävin kirmaamassa 8 km lenkin rantaviivaa pitkin. Garminkaan ei kestänyt matkassa mukana, vaan hyytyi jo puolessa välissä. Heti lenksun jälkeen säntäsin uusissa Australia-biksuissani ja uimalakissa mereen uimaan. Avot, kyllä aamutreenit vaan ovat parhaita!
 
Viimeinen ja kevyempi treeni olikin Barcelonassa kaupunkisuunnistuslenkki hölkkäillen, jolle kertyi mittaa 11 km. Kivuttiin Montjüicille ja räpsittiin hauskoja treenikuvia. Loppumatkasta keskityttiinkin vaan herkutteluun :D

 
Kerrassaan mahtava treenireissu! Uinti & maantiepyöräily rules J
Treeniterkuin
Tiina
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti