torstai 22. elokuuta 2013

Ekonomin cooperin testi


www.weheartit.com
 
Vihdoin oli tullut aika testata ekonomien juoksukuntoa ja katsoa, kuinka pitkä matka on mahdollista pinkoa 12 minuutin aikana. Kehonkohentajat ja Laskentaekonomit järjestivät cooperin testin keskiviikkoiltana 7.8. Eläintarhan urheilukentällä. Tapahtumailmoitus oli herättänyt monen kiinnostuksen, sillä paikat menivät täyteen ja jonoon kertyi jopa 17 ihmistä, kappas vaan.
Runner’s High:sta tuli paikalle pro-kestävyysjuoksija Simo Wannas vetämään porukalle yhteislämmittelyn. Aluksi käytiin kirmaamassa urheilukentän lähimaastoissa, sitten tehtiin kevyitä venyttelyitä ja vedettiin pari spurttia.  Simolle lankesi myös jäniksen rooli ja hän kiritti muita juoksijoita 3000 metrin tulokseen, mikä helpotti vauhdinjakoa niille, jotka tuota maagista rajaa hamusivat. Osallistujat saivat myös hyviä vinkkejä tältä konkarijuoksijalta 12 minuutin rypistykseen: juokse mahdollisimman tasaista ja reipasta vauhtia. Aika simppeliä, eikö?
Kaikki starttasivat samaan aikaan ja me toimitsijat huutelimme väliaikoja sitä mukaan kun juoksijat pyyhälsivät ohitse. Ja voi että, kun kismitti kun en itse päässyt testaamaan mihin oma juoksukunto ois riittänyt. Nyt olisi nimittäin ollut oiva tilaisuus rikkoa se 3000 m tavoitteeni, kun oli niin paljon kirittäjiä paikalla. Ehkä sitten ensi vuonna, jos/kun on kinttu kunnossa?! Meillä oli nimittäin puhetta, että järjestetään ensi vuonna cooperin testi vol 2. Sitten ei kun kaikki parantamaan ennätyksiä ja katsomaan, missä kunnossa sitä ensi kesänä ollaan. It’s a deal!
Miesten sarjan kovimmaksi tulokseksi kirjattiin 3 400 metriä ja naisten sarjan paras ehti samassa ajassa kipittää 2 784 metriä. Vetojuhdan avulla useampi juoksija rikkoi tuon 3000 metrin rajan ja tyytyväisiä ilmeitä näkyi tuloksia kirjattaessa. Juoksukelikin oli vallan mainio. Keskiarvoksi tuli miesten sarjassa 2 726 metriä ja naisten sarjassa 2 281 (oli pakkoa kalkyloida vanhana numeroniilona, haha!). Kovaa kyytiä oli siis tarjolla Eltsun kentällä, ei voi muuta sanoa!
Vauhdin hurmaa!
 
Kovasta urheilusuorituksesta juoksijat palkittiin vielä Gainomaxin sponsoroimilla palautusjuomilla. Lopuksi Simo johdatti koko porukan tekemään loppuverkat ja neuvoi venyttelemään rasittuneet kintut vielä  illalla.
 
Kiitokset vielä huikealle jänikselle Simolle juoksijoiden vauhdittamisesta ja kaikille cooperiin osallistuneille :) Olitte mahtavia!
Ps. Ensi vuonna uudestaan!
www.weheartit.com
 
-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti