tiistai 26. helmikuuta 2013


Parhaita terveysapplikaatioita – Top 5


1. ShapeUp

Tämä applikaatio on niin kokonaisvaltainen liikunnan ja ruokavalion suhteen, että olen käyttänyt tätä eri tarkoituksiin jo muutaman vuoden ajan. Ensin tiputin tämän avulla raskauskiloja. Sen jälkeen olen seurannut hiilihydraattien ja proteiinien sekä hyvien rasvojen saantia harjoittelun tueksi. Tätä appsia pystyy käyttämään myös hyvin harjoituskalenterina. Kokonaisuus on oikein miellyttävä.

2. RunKeeper

Olen kokeillut aiemmin muutamaakin juoksuohjelmaa, mutta tähän olen päätynyt sen selkeyden ja tarkkuuden ansiosta. En tiedä minkä takia monet hyvätkin ohjelmat eivät ole pystyneet tarjoamaan tarkempaa gps-seurantaa. Tämä on kuitenkin ollut tähän asti luotettavin.

3. Zombies, Run!

Aivan mahtava juoksupeli. Toimii varsinkin intervalliharjoituksissa. Keräät pelissä tarpeellisia tavaroita ja juokset välillä täysillä zombilaumaa karkuun. That’s about it. Helppoa ja tehokasta hupia. Käyttää vain julkean paljon virtaa ja muistitilaa puhelimesta. Tosin tällä kyseisellä käyttäjällä on muutenkin niin vähän muistitilaa jäljellä puhelimessaan…

4. TriTrainer

Triathlonohjelma, joka muokkaa tasollesi sopivan treeniohjelman ja, jossa on yllättävän paljon käytännön vinkkejä harjoittelua tukemaan sekä ihan kilpailupäivästä. Toimii myös hyvin treenikalenterina.

5. Pushups /Situps /Squats

Nämä applikaatiot ovat hyviä pieniä harjoitusohjelmia itsessään. Sopivia kuuden viikon päämääriä ja oman lihasharjoittelun tueksi. Kuuden viikon jälkeen treeniohjelmaa voi käyttää ihan sellaisenaan ylläpitämään saavutettua tasoa. Oikein mukavia haasteita tavoitteellisille liikkujille!

Nämä ohjelmat ovat ladattavissa ainakin iPhoneille, iPodeille ja iPadeille.
 
 

2 kommenttia:

  1. Heippa - otan haasteesi vastaan, Asta!
    Itse treenaan pitkän matkan hiihtoon ja ainoa "kotiläksy" hiihtolenkkien päälle onkin viikottainen keskivartalotreeni, väh. 45 min. Itse olen nyt muutaman viikon ajan tehnyt 200 vatsaliikettä/ilta n. 5 kertaa/vko ja yleensä aloittanut 50 situpsilla.. täytyy tutkia nuo linkit, että tulee tehtyä oikeaoppisesti:) Ei tarvitse gymille lähteä, vaan siinä tv-uutisia katsellessa nämähän hoituvat ja paketti on kunnossa, kun monot vaihtuvat juoksutossuihin huhti-toukokuussa.
    Yks urheilijatuttavani muistutti, että samalla kannattaa vahvistaa selkälihaksia, että lihaksissa tasapainoa..

    VastaaPoista
  2. Loistavaa, Mary-Ann! Hienoa saada porukkaa mukaan! Ja totta tuo selkälihaspointti. Ne jää ainakin itseltäni liian vähäiselle huomiolle, joten tämä muistutus tuli tarpeeseen. ;) Kiitos!

    VastaaPoista