maanantai 11. elokuuta 2014

Tiukat 12 minuuttia!


Viime vuoden suosiota niittänyt Ekonomin Cooperin testi uusittiin tiistain helteisessä illassa 5.8. Eläintarhan urheilukentällä. Keli oli melko armoton, joten helpolla eivät juoksijat urakasta päässeet! Paikalle saapui monta tuttua kasvoa viime vuodelta uusimaan ennätyksiään ja myös joukko uusia tulokkaita.

Runner’s High:n huippujuoksija Aki Nummela veti porukalle yhteisen alkulämmittelyn ja kertoi muutaman niksin tulevaan 12 minuutin rypistykseen. Aki hoiti myös jäniksen roolin pinkoen 3000 metriä tuossa ajassa, joten hänen peesissään oli hyvä edetä tasaista vauhtia.


Liikkuvuusharjotteita..
Pari vauhdikasta spurttia ennen 12 minuutin koitosta!
Mie pääsin vihdoinkin juoksemaan Cooperin testin, kun viime vuonna se jäi ikävästi väliin jalkavaivan takia. Tosin ei se oikein rullannut. Pohkeet alko kramppailemaan jo alkuverryttelyn aikana ja heti kun startattiin matkaan radalla, niin eikös ne krampit alkaneet jyllätä vielä pahemmin. Siinä ei sitten muu auttanut, kun juosta ronskisti koko jalalla, eikä päkiällä. Liekö johtunut kuumuudesta, vähäisestä juomisesta tai uusista tiukoista kompressiosäärystimistä, ken tietää.. En saanu myöskään itestäni yhtään irti, seurasin kiltisti Akia ja mielessä oli aluksi lähteä kirimään kun aikaa ei olisi enää paljoa jäljellä, mutta eipä siitäkään tahtonut tällä kertaa tulla mitään. Ei vaan lähtenyt L Lopputuloksena kuitenkin yli 3000m ylitys.

Kello valmiiksi..JÄNNITTÄÄ!!

Kohta se on menoa..

 
Kuumuus ei todellakaan tehnyt juoksemisesta helppoa, mutta silti kirjattiin kovia tuloksia – reilusti kovempia kuin viime vuonna! Tosin Ekonomin Cooperin testin ennätystulosta 3 400 metriä ei tänä kesänä rikottu, mutta naisissa tuli sentään uusi ykköstulos :D.

Top 5 miehet
1.       3 281 m
2.       3 200 m
3.       3 173 m
4.       3 173 m
5.       3 161 m

Top 5 naiset
1.       3 071 m
2.       2 702 m
3.       2 698 m
4.       2 626 m
5.       2 413 m


Tässä on oikea meininki :)

 
12 minuutin suorituksen jälkeen osallistujat pääsivät litkimään Gatoraden energiajuomaa ja osa porukasta jäi vielä yhteiselle loppuverryttelylle.

Kehonkohentajien ja Laskentaekonomien Cooperin testistä taitaa muodostua jo perinne, joten ensi vuonna sitten taas tehtailemaan uusia ennätyksiä! Koko vuosi aikaa treenata ;)

Voisiko sitä arki-iltaa siis paremmin viettää? Urheilun merkeissä, hyvässä seurassa ja auringon paisteessa J

Suuri kiitos Akille  ja kiitokset kuvista Mary-Annille!
-Tiina

2 kommenttia:

  1. Kiitos järjestelystä. Mukava tapahtuma ja ensi vuonna osallistutaan ehdottomasti uudestaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tapahtuman järjestämisestä, näitä lisää :) Onneksi uskalsin lähteä haastamaan itseni. Erityiskiitos monipuolisesta alkulämmittelystä, sen jälkeen oli helppo lähteä juoksemaan!

    VastaaPoista